PİR SULTAN ABDAL
YEDİBÖLÜK KÖYÜ
ALEVİ YOLU VE ÖRETİSİ
SPONSOR
SAYAÇ
TAKVİM
GAYETE
İNFO
|
HARİTA - Harita
Bu Makaleye Verilen Cevaplar
Cevap #3 |
yapımcı: alisan
13/07/2009 @ 22:49 |
'' Bir halk deyim'i var yöremizde; ( Ölü bizim olduğu için rahmet diliyoruz) Sıra şirana gelene kadar, nice köprüler ve katedilmesi lazım uzun yolların olduğunu hepimizin artık anlaması lazımdır diye düşünüyorum.
Bunu yalnız kendi köyüme özgü bir handikap olarak görmüyorum. Çevremizde olup bitenleride hesaba katarak yazıyorum. Ben de bu köyde onyedi yaşıma kadar yaşadım, ve daha güzel bir gelecek aramak için ayrılmak zorunda kaldım. nedenlerini de usanmadan yazayım; Köyümüzde varolan kıraç topraklar ve meralar haddinden fazla ipratılarak, her yıl ekilp, hayvancılıkta da bilinçli üretim yapılmadığında, ağır otlatma nedeniyle aşırı erezyon yaşadı köyümüz ve diğer çevre köylerimizde de durum farklı değildi. Kısaca doğduğumuz yerlerde doymadığımız için bu gurbet ellere geldik. İyi ki, geldik diyorum. bakınız bu ayrılık nelere vesile oldu? Şimdi doyduğumuz yaban ellerde daha iyi anlıyoruz vatan sevgisiinin ne olduğunu. Doğa sevgisi, insan sevgisi, hayvan sevgisi, komşuluk ilişkileri ve tabiatı nasıl değerlendireceğimizi düşünüyoruz.
Köyde hepimiz kalıp çile doldurmaya devam etseydik, şimdi bu nüfusun yarısından fazlası, ölmüş, diğer kalanların yarısına yakını da hapislerde olacaktı. Eşek tarlanın yanından geçti '' küfür, kavga ve hayvana eziyet, Horozunuz bizim çöplüğe gelmiş, alsana bir kavga. Çocuklar dövüşmüş, köy hemececik, birkaç kabileye bölünüp, hodri meydan muharrebesine. Sonuç olarak şuraya gelmek istiyorum: Bunca yollar arşınlayıp, binlerce km uzaklardaki yabancı ülkelerde yaşıyoruz, yine de istenilen seviyeyi ne yazıkkı henüz yakalamış değiliz!
Biz önce insanları bir arada yaşanır biçimde eğitebilirsek, ne şirana ne de avukatala bir işimiz olamaz.
Şiran da para tabi ki harcanır. Ama köye mezarlık için gönderilen paraları kim yedi? davlar sürüyor deyip para istiyorlar, ancak kimse zahmet edip bir fatura falan da istemiyorlar. ne davası? kim kimi ve ne için dava ediliyor kimse bilmiyor.
|
Cevap #2 |
yapımcı: Kemal
21/02/2008 @ 20:52 |
Sifonda 200 veya 150 yıldır başliyen yaşamımız bu köyün komşu köylerle sürekli sürtüşma durumunda olmasıdır. İnsanlarımız köy sorunları ile boğuşup durmakta ve sorun halede davam etmektedır. Neden bu sourun çözümlüyor..? Birileri bu sorunun çözülmesınde yanamı değil..? Yoksa bu sorunun çözümü başkaların ekmeğini kesmesınmi....? Evet aynan öyle bu kardeş kapı komşu insanları sürekli boğuşturarak çıkar sağlayan altın dişli kasaba eşrafı bu olayları canlı turmaktadır. Kah sifon yanlısı, kah çevre köyülerın yanlısı olmaya çalışan bu canbazlar halkın sırtında birer kene gibi yaşamını sürdürmekteler. 200 yıldır çakartılan köy krokileri ve hariteleri bir türlü dikiş tütmakta sürekli bozulmakta ve yeni yeni kroki ve hariteler çıkerılmaktadır.Bundandırki bir türlü sınırlarımız beli olmamaktadır. Aslında belidir ancak yukarda belirtiğim sebeplerden dolayı belırsızlığını korumaktadır.
|
Cevap #1 |
yapımcı: Halil
21/02/2008 @ 20:51 |
Sınırlarımızın değerinin bilinçinde olsaydık bu kadar davalar sürermiydi? bilmiyorum
|
Gımgımın Adı , Halkı ve Bazı Köy Adlarının Tarihi Kaynakları
| ÜYE GİRİŞİ
350 üye
Bağlı Kullanıcılar
( Hiçkimse )
ARAMA
ANKET
KİTAP KÖŞESİ
GÜNCEL HABER
RSS HABER
|